Lommer: Οι “βιώσιμες” τσάντες που κάνουν θραύση στο εξωτερικό!

 Eσύ επιλέγεις τους συνδιασμούς χρωμάτων και υλικών και φτιάχνεις τσάντες  στα μέτρα σου.

 

Της Μαρίας Ακριβού

Όταν σκέφτομαι το συγκεκριμένο brand τρεις λέξεις μου έρχονται αυτόματα στο μυαλό: design, sustainability, innovation. Το εντυπωσιακό είναι δε ότι αυτό το τρίπτυχο συμπυκνώνει τη φιλοσοφία της Lommer και αποτυπώνεται με τη μορφή μιας τσάντας.

Το όνομα Lommer αποτελεί αρκτικόλεξο του (we) LΟve Materials (and we) MΕet Requirements. Με άλλα λόγια αν θες να είναι trendy, stylish και έχεις οικολογική συνείδηση, τότε αυτή είναι η κατάλληληυ επιλογή για εσένα. Δεν είναι τυχαία άλλωστε τα βραβεία και οι διακρίσεις που έχει κερδίσει η εν λόγω ελληνική εταιρεία, δημιούργημα της Aλκυόνης Ματσουρδέλη και της Δανάης Γαβρίλη που αποφάσισαν να φτιάξουν ένα προϊόν στο οποίο τον πρώτο και τελευταίο λόγο έχει ο καταναλωτής. Τι σημαίνει αυτό; Σημαίνει ότι εσύ επιλέγεις τους συνδιασμούς χρωμάτων και υλικών και φτιάχνεις τσάντες και αξεσουάρ κομμένα και ραμμένα στα μέτρα σου.

H Lommer είναι ένα brand minimal, καθαρό ισορροπεί μεταξύ fashion design και product design και συνιστά αποτέλεσμα μιας πρωτότυπης συνταγής. Πηγή έμπνευσης για τις δυο επιχειρηματίες αποτέλεσαν οι βόλτες που έκαναν στις βιομηχανικές περιοχές καθώς και η αναζήτηση υλικών που χρησιμοποιούνται σε διαφορετικούς τομείς από αυτών της κλασσικής μόδας.

Το βασικό υλικό που χρησιμοποιείται για την δημιουργία των προϊόντων Lommer είναι το EVA. Πρόκειται για ένα αφρώδες πολυμερές, το οποίο παράγεται σύμφωνα με τις προδιαγραφές των σχεδιαστριών, ώστε να είναι όσο το δυνατόν πιο κατάλληλο για τις τσάντες.

 

Η Αλκυόνη Ματσουρδέλη, Co-Founder της Lommer

«Από το e-shop μας στέλνουμε σε όλο τον κόσμο. Το brand Lommer έχει ταξιδέψει από Βραζιλία, Ιαπωνία, Βιετνάμ … μέχρι και την Αυστραλία. Ο καταναλωτής έχει τη δυνατότητα να επιλέξει ανάμεσα από 13 βασικά σχέδια και να κάνει εκατοντάδες συνδυασμούς. Πρόσφατα εντάξαμε στο χρωματολόγιο μας στην 3D εκδοχή του EVA, αυτή με την ανάγλυφη όψη, το πράσινο της ελιάς και από Νοέμβριο θα λανσάρουμε και νέα χρώματα. Παράλληλα, διεξάγονται έρευνες ώστε στο άμεσο μέλλον να πάμε και σε άλλα ανακυκλώσιμα υλικά, εκτός από το EVA» λέει  η Αλκυόνη Ματσουρδέλη, σχεδιάστρια και συνιδιοκτήτρια της Lommer.

Backpacks, τσαντάκια σε σχήμα φακέλου ή πουγκιού, βραχιόλια, μικρά πορτοφόλια και κλειδοθήκες  με την υπογραφή Lommer  γίνονται ανάρπαστα από “ψαγμένους” καταναλωτές που θέλουν να χρησιμοποιούν προϊόντα τα οποία σέβονται τον πλανήτη και τα ζώα. Όλα φτιαγμένα στο χέρι με αγάπη και φροντίδα παράγονται στις εγκαταστάσεις της εταιρείας στην περιοχή της Καλλιθέας.

«Είναι συνειδητή επιλογή μας να κατασκευάζουμε τα πάντα από το ίδιο υλικό καθώς έτσι γίνεται καλύτερη διαχείριση αποβλήτων και δεν πηγαίνει τίποτα χαμένο. Ο κόσμος έχει αγκαλιάσει την προσπάθειά μας γιατί αναγνωρίζει το διαχρονικό design, αλλά και το γεγονός ότι μιλάμε για ένα ανθεκτικό υλικό που μπορείς να το διατηρήσεις για χρόνια – το βάζεις στο πλυντήριο, είναι μη τοξικό – ενώ έχεις τη δυνατότητα, σε περίπτωση που βαρεθείς κάποιο από τα κομμάτια του προϊόντος, έρχεσαι και σου το αντικαθιστούμε με κάτι διαφορετικό και αυτόματα έχεις μια καινούρια τσάντα!» προσθέτει η Αλκυόνη.

Για την ίδια είναι πολύ σημαντική η στροφή που συντελείται το τελευταίο διάστημα στην αγορά προϊόντων που διακρίνονται για τη βιωσιμότητά τους. Ένα παγκόσμιο trend που βρίσκει οπαδούς και στην Ελλάδα. Καθοριστικό ρόλο έπαιξε η πανδημία, η οποία έκανε τους ανθρώπους να εστιάσουν στα ουσιώδη, να προβληματιστούν για το περιβάλλον, αλλά και οι στόχοι βιωσιμότητας που έχουν καθοριστεί από τον ΟΗΕ και αναγκάζουν τις εκάστοτε κυβερνήσεις και τις διοικήσεις των επιχειρήσεων να υιοθετήσουν “πράσινες” πρακτικές.

*Το κείμενο δημοσιεύτηκε στο SayYes...tothePress