Omnivore: Η νέα επένδυση του Ομίλου Καστελόριζο για ...παμφάγους

Το ιστορικό κτήριο στην Πλατεία Αγ. Ειρήνης, το επενδυτικό ρίσκο στον κλάδο της εστίασης και η νέα πρόταση για … παμφάγους!

 

Της Μαρίας Ακριβού

Το 12ο εστιατόριο πρόσθεσε στην οικογένεια του Ομίλου Καστελόριζο ο επιχειρηματίας Αντώνης Σταύρου. Πρόκειται για το Omnivore που βρίσκεται στην πλατεία Αγίας Ειρήνης, σε ένα από τα πιο πολυσύχναστα στέκια της Αθήνας, το οποίο προσφέρει μια ποικιλία προτάσεων για όλες τις ώρες της ημέρας.

Η επένδυση της τάξης των 300.000 ευρώ έρχεται σε μια δύσκολη περίοδο για τον κλάδο της εστίασης, ο οποίος εξαιτίας του κορωνοϊού δέχτηκε ισχυρό πλήγμα στα έσοδα. Στην περίπτωση του Ομίλου Καστελόριζο η πτώση στον τζίρο ήταν της τάξης του 40% με ότι αυτό συνεπάγεται για μια οικογενειακή επιχείρηση που απασχολεί 340 άτομα προσωπικό εκ των οποίων ένα μεγάλο ποσοστό βρίσκεται σε αναστολή.

Πέρυσι η χρονιά έκλεισε με τζίρο 12 εκατομμύρια ευρώ από τα οποία τα 10,5 εκατ. ευρώ προήλθαν από τα εστιατόρια και το 1,5 εκατ. ευρώ από την ιχθυοκαλλιέργεια στην Κρήτη. Η φετινή χρονιά ενώ ήταν πολλά υποσχόμενη και ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς, δυστυχώς θα κλείσει με χασούρα. Ωστόσο, όπως επισημαίνει ο κ. Σταύρου, ανάχωμα στα πτωτικά οικονομικά μεγέθη στάθηκε το εστιατόριο «Όμικρον» στην Κηφισιά, το οποίο ακόμη και σήμερα σημειώνει άνοδο 30%, η οποία αποδίδεται στην χαμηλή τιμολογιακή πολιτική που κυμαίνεται στα 20-25 ευρώ το άτομο.

 

 «Δεν γνωρίζει κανείς τι μας περιμένει το χειμώνα. Η αίσθησή μου είναι ότι τα πράγματα θα γίνονται όλο και πιο δύσκολα. Δεν είναι μόνο ο περιορισμένος αριθμός θέσεων, εντός και εκτός εστιατορίων, και το περιορισμένο ωράριο λειτουργίας. Ο κορωνοϊός δημιούργησε τεράστιο πρόβλημα γιατί παράλληλα σταμάτησαν πάσης φύσεως συνέδρια και εκδηλώσεις που ήταν εξτρά έσοδα για εμάς. Η μόνη βοήθεια που πήραμε όλο αυτό το διάστημα από τις τράπεζες ήταν η επιστρεπτέα προκαταβολή ύψους 180.000 ευρώ» τονίζει ο κ. Σταύρου.

Το Omnivore, η ελληνική μετάφραση του οποίου είναι «παμφάγος», άνοιξε τις πύλες του αρχές Σεπτεμβρίου και άρχισε να συστήνεται στο κοινό. Το αρχικό πλάνο ήταν να έχουν ολοκληρωθεί και οι τελευταίες εργασίες μέσα στον Μάρτιο και το άνοιγμα είχε προγραμματιστεί για την Άνοιξη που θα έφταναν και οι πρώτοι τουρίστες στη χώρα μας. Ωστόσο, η πανδημία και το συνεπακόλουθο lockdown, άλλαξαν τα αρχικά σχέδια της διοίκησης και οι κατασκευές ολοκληρώθηκαν τέλη Αυγούστου.

Όπως ανέφερε ο άνθρωπος που έχει αναλάβει το management του Omnivore, Κωνσταντίνος Παπαθεοδώρου, επί δύο χρόνια διεξαγόταν έρευνα στην περιοχή για να βρουν το κατάλληλο σημείο για το εστιατόριο και τυχαία πληροφορήθηκαν για το ιστορικό οικοδόμημα που τα τελευταία 5 χρόνια παρέμενε εγκαταλειμμένο με τελευταία διοίκηση αυτή του Osterman.

«Μιλάμε για ένα διατηρητέο κτήριο του 1890 εξου και το όνομα του μπουτίκ ξενοδοχείου  Athens 1890 που βρίσκεται ακριβώς από πάνω με 14 κλίνες. Παράλληλα, υπάρχει και ένα spa το οποίο φιλοξενείται στο ίδιο κτήριο. Σκεφτήκαμε το όνομα Omnivore γιατί θέλαμε να δημιουργήσουμε ένα all day restaurant στο οποίο ο καταναλωτής θα μπορεί από τις 8 το πρωί να απολαμβάνει πρωινό, brunch, lunch, dinner και να ολοκληρώνει τη μέρα του με κοκτέιλ ή κρασί» διευκρινίζει.

Η επιχείρηση έχει διατηρήσει στο λογότυπό της το άγαλμα της θεάς Αθηνάς που ήταν και το οικόσημο της οικογένειας Συμεωνίδη, των πρώτων ιδιοκτητών που εκείνη την εποχή δραστηριοποιούνταν ως έμποροι υφασμάτων.

«Με αυτή τη νέα επένδυση δημιουργούνται 20 νέες θέσεις εργασίας και ευελπιστούμε ότι το ρίσκο που πήραμε θα μας βγει. Στο συγκεκριμένο εστιατόριο κάνουμε delivery κάνουμε μόνο μέσω volt και efood και αυτό  σε συγκεκριμένες ώρες που δεν είναι αιχμής».

Το μενού διαφοροποιείται για όσους επιθυμούν να απολαύσουν μπύρα ή κρασί και θέλουν finger food, από το κυρίως μενού που απευθύνεται σε εκείνους που πηγαίνουν αποκλειστικά για φαγητό και είναι επηρεασμένο από διάφορες τοπικές κουζίνες της γειτονικής Ιταλίας.