Γυναίκες σε θέσεις ευθύνης αντιμετωπίζουν την πανδημία

Ο τρόπος σκέψης μιας γυναίκας manager αλλά και οι προκλήσεις που αντιμετωπίζει στην καθημερινότητά της

 Της Μαρίας Ακριβού

Η δεκαετής κρίση, η ανάγκη για γρήγορη προσαρμογή στις επιταγές του ψηφιακού μετασχηματισμού, αλλά και η πανδημία, κατέστησαν σαφές ότι, για να μπορέσει μια επιχείρηση να συνεχίσει τη διαδρομή της, είναι απαραίτητη μια δυναμική ηγεσία.

Στο τιμόνι αρκετών ελληνικών επιχειρήσεων που σκοράρουν ψηλά βρίσκονται γυναίκες επιχειρηματίες και managers, οι οποίες χάρη στο γεγονός ότι έχουν μάθει να λειτουργούν υπό πίεση και υπό το βάρος επιτέλεσης πολλών και αντικρουόμενων μεταξύ τους ρόλων, αντιλαμβάνονται με διαφορετικό μάτι την ηγεσία.

Η Τζούλη Χαϊδά, επικεφαλής μιας από τις μεγαλύτερες ελληνικές μαρμαροβιομηχανίες της χώρας, της ΙΚΤΙΝΟΣ, αλλά και Πρόεδρος του Συνδέσμου Εξαγωγέων Μαρμάρου Μακεδονίας- Θράκης (ΣΕΜΜΘ), εκπροσωπεί έναν ανδροκρατούμενο κλάδο που συνεισφέρει στην ελληνική οικονομία 1,27δις ευρώ.

Η ίδια μιλά στο Think Big για το όραμα δημιουργίας ενός εθνικού brand name “The Greek Marble” για το μάρμαρο, αποκαλύπτει πώς ο κλάδος κατάφερε την τελευταία τριετία, χωρίς κρατική βοήθεια, να τριπλασιάσει τις εξαγωγές, αλλά και για την ανάγκη στήριξής του από τα κονδύλια του Ταμείου Ανάκαμψης στην εποχή της πανδημίας. Παράλληλα, εστιάζει στην γυναικεία επιχειρηματικότητα, στο πώς σκέφτεται μια γυναίκα manager αλλά και στις προκλήσεις που αντιμετωπίζει στην καθημερινότητά της.

Δείτε περισσότερα στο βίντεο που ακολουθεί:

https://www.youtube.com/watch?v=2ou3q2OfH1w&t=3s